# AC,  onsite disconnect question

**URL:** <https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648>\
**Category:** Inspecting HVAC Systems\
**Created:** [December 2, 2011, 4:55pm UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648 "2011-12-02T16:55:01Z")\
**Posts on this page:** 5\
**Page:** 1

<div class="post-metadata">

**Author:** ![dnasser](https://sea2.discourse-cdn.com/internachi/user_avatar/forum.nachi.org/dnasser/32/1208_2.png) [@dnasser](https://forum.nachi.org/u/dnasser)\
**Post date:** [December 2, 2011, 4:55pm UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648/1 "2011-12-02T16:55:01Z")

</div>

If the AC unit sits this close to the Main electrical panel.  
Does that satisfy the onsite disconnect requirement?

[http://i187.photobucket.com/albums/x296/dawlita/Nachi/100\_2802.jpg](http://i187.photobucket.com/albums/x296/dawlita/Nachi/100_2802.jpg)

---

<div class="post-metadata">

**Author:** ![jjonas](https://sea2.discourse-cdn.com/internachi/user_avatar/forum.nachi.org/jjonas/32/301755_2.png) [@jjonas](https://forum.nachi.org/u/jjonas)\
**Post date:** [December 2, 2011, 5:48pm UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648/2 "2011-12-02T17:48:41Z")

</div>

Yes, but violates the panel access space.

---

<div class="post-metadata">

**Author:** ![clambert2](https://avatars.discourse-cdn.com/v4/letter/c/f08c70/32.png) [@clambert2](https://forum.nachi.org/u/clambert2)\
**Post date:** [December 2, 2011, 7:48pm UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648/3 "2011-12-02T19:48:16Z")

</div>

> [@jjonas](#):
>
> Yes, but violates the panel access space.

For both the main panel and the disconnect

---

<div class="post-metadata">

**Author:** ![ryoung7](https://sea2.discourse-cdn.com/internachi/user_avatar/forum.nachi.org/ryoung7/32/188798_2.png) [@ryoung7](https://forum.nachi.org/u/ryoung7)\
**Post date:** [December 12, 2011, 8:23am UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648/4 "2011-12-12T08:23:14Z")

</div>

From InterNACHI MB or message board David.

> **[Clearance in front of electrical panel](https://forum.nachi.org/t/23884)**
>
> Does anyone have a good diagram or picture of the recommended/required clearance in front of a residential electrical panel?

[FONT=Univers][size=1]Article 110.26(A)(2) - Specifies that the width of the working  
space in front of the electrical equipment shall be the  
width of the equipment or 30 in. (762 mm), whichever is  
greater. The goal, obviously, is to prevent a worker from  
being unduly crowded when testing or maintaining equipment.  
The width of the working space is a factor regarding  
worker safety. When the possibility exists to encounter live  
components, a worker must have adequate room to avoid  
contacting grounded components or incurring injury when  
retreating.  
[/size][/FONT]**[FONT=Univers,Bold][size=2]Working Room[/size][/FONT]**

---

<div class="post-metadata">

**Author:** ![pcampbell](https://sea2.discourse-cdn.com/internachi/user_avatar/forum.nachi.org/pcampbell/32/1621_2.png) [@pcampbell](https://forum.nachi.org/u/pcampbell)\
**Post date:** [December 13, 2011, 1:50am UTC](https://forum.nachi.org/t/ac-onsite-disconnect-question/64648/5 "2011-12-13T01:50:10Z")

</div>

yes.
